Loungeklipper Avontuur

Zeilen, Waddenzee, IJsselmeer, Waddeneilanden, droogvallen, rust en genieten

36 passagiers
24 bedden

Over het schip

Waddenzee en IJsselmeer

De Avontuur is het ideale zeilschip voor de een mooie zeilreis over de Waddenzee en het IJsselmeer. Het mooie teakhouten dek nodigt uit om echt te genieten en tot rust te komen. We hebben grote dekkussens aan boord maar ook een grote kuip met teakhouten banken. De Avontuur is gracieus, kan snel zeilen en is comfortabel ingericht met 12 tweepersoons hutten. Het dagverblijf heeft in 2016 een hedendaagse Lounge stijl gekregen en de keuken is ook compleet vernieuwt en gemoderniseerd.

Veel geboekte zeiltochten zijn: een weekend naar Terschelling of Vlieland, een week eilandhoppen op de Waddenzee of een droogvalweekend met bbq op de zandbank

Welkom aan boord, laat u verrassen!!

Vaargebieden

  • IJssel- Markermeer
  • Waddenzee en Friese Meren

Afvaarhavens

  • Harlingen
Bekijk agenda...

Specificaties

  • 2x douche
  • 2x toilet
  • Centraal verwarmd
  • Warm water
  • 36 passagiers
  • 24 bedden
  • 2-persoonshutten: 12

Themareizen

Wist u dat u mee kunt zeilen met een groepsreis, deel kunt nemen aan een arrangement of kunt overnachten op één van onze schepen?

Actieve zeilrace De Waddenrace

Type: Meezeilen
Schip: Loungeklipper Avontuur
Van: Harlingen - 03-11-2017
Naar: Harlingen - 05-11-2017
Prijs: €175,00

Een actieve zeilwedstrijd op de Waddenzee waarbij wij meerdere Waddeneilanden moeten aandoen in willekeurige volgorde.

Het programma ziet er zo uit: Vrijdagavond vanaf 20.00 uur aan boord verzamelen en kennismaken onder genot van een drankje. Zaterdagochtend is de start en wij moeten we kiezen welk eiland we als eerste gaan aandoen. Er zijn meestal tussen de 15 en 20 deelnemers: tjalken, klippers en aken samen in een klasse. Wij zijn met de Avontuur aan boord van een klipper en een van de grotere schepen in deze race. Maar ook een van de snellere..
De Waddenrace is een tactisch spel van snelheid, diepgang, zandbanken, getijden, windrichting en uithoudingsvermogen van de bemanningen. De race duurt ongeveer 24 uur, soms wat langer en soms wat korter. We hebben onderweg een korte pauze van maximaal vier uur.

Tijdens de wedstrijd krijg je een eigen taak, afgestemd op je zeilervaring (zeilervaring is niet nodig voor deelname) en doen we ons best om zo hard mogelijk te gaan. In 2016 werden we 6e... maar wind en getijden bepalen grotendeels hoe we varen; dat is het mooie van varen op de Waddenzee.
In de loop van de zondag zullen we weer aanleggen in Harlingen en proosten we op een mooie zeiltocht met hopelijk een goed resultaat.