The Flying Dutchman

.

60 passagiers
26 bedden

Over het schip

Rondreis Schotland:

Kom naar Schotland en laat u met de wind in de zeilen door dit prachtige land voeren naar al die heel bijzonder plekjes die soms alleen per zeilschip bereikbaar zijn.

Geniet van de rust van het water, mystiek, muziek, whisky, kastelen en de overweldigende ongerepte natuur. Wandelen, fietsen, varen, muziek en whisky proeven, u kiest de reis die het beste bij u past.

De Flying Dutchman biedt u deze mogelijkheid, groot genoeg om een aangenaam verblijf te bieden en klein genoeg om verborgen plaatsen te verkennen.

Vaargebieden

 • IJssel- Markermeer
 • Oostzee
 • Overig

Afvaarhavens

 • Amsterdam
 • Cuxhaven
 • Kiel
 • Rotterdam

Specificaties

 • 60 passagiers
 • 26 bedden
 • 2-persoonshutten: 11
 • 4-persoonshutten: 1
 • Dagdeel vanaf: €1.500,00
 •  

Themareizen

Wist u dat u mee kunt zeilen met een groepsreis, deel kunt nemen aan een arrangement of kunt overnachten op één van onze schepen?

Loch Ness & Music & Whisky with the Flying Dutchman. ( Aanrader )

Type: Meezeilen
Schip: The Flying Dutchman
Van: Inverness (Schotland) - 22-04-2018
Naar: Oban (Schotland) - 29-04-2018
Prijs: €985,00

Een werkelijk schitterende reis waar wij Loch Ness ontdekken. Een prachtige muziek- en whiskyreis door Schotland, een combinatie van zeilen, muziek spelen genieten van de bijzondere natuur en het bezoeken van beroemde Whisky distilleerderijen.
Op deze reis gaan er tenminste twee goede muzikanten mee die anderen kunnen inspireren en waarvan we kunnen genieten met een glas levenswater (whisky) in de hand. Het gaat van Inverness naar Oban door het Caledonia Canal welke de Noordzee verbindt met de Atlantische Oceaan, één van de mooiste waterwegen ter wereld. Vier bergmeren waarvan Loch Ness de beroemste is werden in 1822 met elkaar verbonden. En natuurlijk gaan we ook nog een paar beroemde whisky distileerderijen bezoeken.

Schotland : Whisky and Sailing expeditie to Mull and Skye.

Type: Meezeilen
Schip: The Flying Dutchman
Van: Oban (Schotland) - 29-04-2018
Naar: Oban (Schotland) - 06-05-2018
Prijs: €985,00

Whiskyreis Skye : een onvergetelijke ontdekkingsreis met de Flying Dutchman. Wij bezoeken zeer nieuwe maar ook heel oude beroemde Whisky distilleerderijen. Onze reis start in Oban en gaat door naar Mull en Skye.


Schotland : Whisky and Sailing expeditie to Mull and Skye 2

Type: Meezeilen
Schip: The Flying Dutchman
Van: Oban (Schotland) - 06-05-2018
Naar: Oban (Schotland) - 12-05-2018
Prijs: €985,00

Whiskyreis Skye : een onvergetelijke ontdekkingsreis met de Flying Dutchman. Wij bezoeken zeer nieuwe maar ook heel oude beroemde Whisky distilleerderijen. Onze reis start in Oban en gaat door naar Mull en Skye.

Sailing to Islay Whisky Festival : 9 daagse whiskyreis naar Islay whisky festival het paradijs voor de whisky liefhebber.

Type: Meezeilen
Schip: The Flying Dutchman
Van: Oban (Schotland) - 26-05-2018
Naar: Oban (Schotland) - 03-06-2018
Prijs: €1.185,00

Een keer per jaar staat Islay helemaal in het teken van de whisky en muziek en wel in de laatste week van mei.
U bezoekt het grootste whisky producerende eiland van Schotland met inmiddels 9 distilleerderijen.
Een groot deel van Islay bestaat uit turf, dat aan de elementen is blootgesteld: wind, regen en het zeewater van de Atlantische oceaan.
De turf wordt verbrand om de gerst te mouten en geeft de single malts hier hun zoutige zeewier smaak. Wij bezoeken de meest beroemde Whisky distilleerderijen. Het wordt een enerverende Whiskyreis in Schotland door een fantastisch gebied. Link:www.islayfestival.com

Schotland : Skye en de buiten Hebriden 10 dagen met de Flying Dutchman

Type: Meezeilen
Schip: The Flying Dutchman
Van: Oban (Schotland) - 19-07-2018
Naar: Oban (Schotland) - 28-07-2018
Prijs: €1.485,00

Rondreis Skye: Als in Europa nog ongerepte, wilde natuur bestaat, dan is het wel op de eilanden aan de Schotse Westkust: de binnen en buiten Hebriden. De ruige schoonheid van de bergen, de stilte in de heidevlaktes, de onbeschrijfelijke vergezichten.
De grillige kust met verrassende baaien en rustige vissersdorpen en de exotische aanblik van de eilanden in de verte…
De Flying Dutchman maakt een schitterende rondreis Skye en naar al die bijzondere eilanden die alleen per schip bereikbaar zijn.

Schotland Westkust en Hebriden ontdekken met de Flying Dutchman

Type: Meezeilen
Schip: The Flying Dutchman
Van: Oban (Schotland) - 28-07-2018
Naar: Oban (Schotland) - 04-08-2018
Prijs: €975,00

Schotland Westkust en Hebriden ontdekken met een ontspannende zeilcruise. Wij nemen u mee in en om het land van rust en ruimte waar de natuur de boventoon voert. Al zeilend voeren wij u door prachtige Lochs, met verrassende vergezichten op de ruige bergen van de Highlands.
U kunt het adembenemende landschap van dichtbij bekijken en genieten van de wilde dieren, de vogels, oude kastelen en abdijen.
Tijdens onze ontdekkingstocht aan de Schotse Westkust kunt u genieten van een doorlopende vliegshow van vele zeevogels, zoals Jan van Genten, papegaaiduikers, zeekoeten, enz. Bovendien bestaat er een grote kans om dolfijnen en walvishaaien in het vizier te krijgen. Op onze Schotland Westkust tocht doen wij verschillende bewoonde en onbewoonde gebieden aan. ’s Avonds gaat het schip soms voor anker in een verlaten Loch, ver weg van de bewoonde wereld, of leggen we aan in één van de vele kleine haventjes. Het wordt een zeer bijzonder zeilavontuur.

Scotland: Discovering small Islands & Skye with the Flying Dutchman

Type: Meezeilen
Schip: The Flying Dutchman
Van: Oban (Schotland) - 04-08-2018
Naar: Oban (Schotland) - 11-08-2018
Prijs: €985,00

De Small Isles zijn een stuk of 5 eilandjes van de Binnen-Hebriden, met o.a. Eigg, Rum, Canna en Muck. De natuur op deze eilanden is fenomenaal, de kusten zijn ruig en het landschap is fantastisch mooi. Onderweg maak je kans op het zien van dolfijnen en walvissen.
Groene bergen, glasheldere meren en kabbelende beekjes maken het tot een topbestemming voor natuurliefhebbers. De Schotse eilanden vormen een van de mooiste bestemmingen binnen Europa voor een natuurvakantie en zijn nog veel ongerepter dan de Highlands.

Schotland : Whiskyreis Hebriden (Islay, Jura )

Type: Meezeilen
Schip: The Flying Dutchman
Van: Oban (Schotland) - 17-09-2018
Naar: Oban (Schotland) - 23-09-2018
Prijs: €885,00

Whiskyreis in Schotland: een onvergetelijke ontdekkingsreis met de Flying Dutchman. Wij bezoeken de meest beroemde Whisky distilleerderijen. Onze reis start in Oban met bezoek aan de Oban distilleerderij en gaat door naar Jura en bezoeken één van de meest aansprekende distilleerderijen.
En natuurlijk Islay, het ultieme Whisky paradijs met zijn 8 distilleerderijen. Het wordt een enerverende Whiskyreis in Schotland door een fantastisch gebied.

Scotland : Sailing & Folk with Flying Dutchman

Type: Meezeilen
Schip: The Flying Dutchman
Van: Oban (Schotland) - 23-09-2018
Naar: Oban (Schotland) - 29-09-2018
Prijs: €785,00

Muziekreis Schotland : Met de Flying Dutchman maken we een prachtige muziek- en whiskyreis door Schotland, een combinatie van zeilen, muziek spelen en het bezoeken van beroemde Whisky distilleerderijen.
Op deze reis gaan er tenminste twee goede muzikanten mee die anderen kunnen inspireren en waarvan we kunnen genieten met een glas levenswater (whisky) in de hand.
Elke dag live muziek met onze muzikanten, die er naar hartelust op los spelen en jammen, ‘s avonds in de lokale pub of op het schip. Iedereen die folkmuziek, whisky en Schotland een warm hart toedraagt, kan meedoen en meegaan.
We zeilen zoveel mogelijk naar plaatsen waar traditionele Schotse live muziek gespeeld wordt.
Deze reis onderscheidt zich van andere reizen omdat niets hoeft of vooraf vaststaat.
We gaan muziek maken en genieten van de schitterende natuur en de avonturen die we beleven.

Schotland : Zeilen door de Highlands met de Flying Dutchman

Type: Meezeilen
Schip: The Flying Dutchman
Van: Oban (Schotland) - 07-10-2018
Naar: Inverness (Schotland) - 14-10-2018
Prijs: €885,00

Schotland ontdekken van de West naar de Oostkust, een prachtige zeilreis langs de Westkust en door het Caledonia Canal. Het Caledonia Canal verbindt de Noordzee met de Atlantische Oceaan en is één van de mooiste waterwegen ter wereld. Vanaf Fort William varen we dwars door het berglandschap van de Schotse Highlands naar Inverness. Het biedt spectaculaire landschappen en vergezichten.

Schitterende zeilreis van Inverness naar Amsterdam langs de Schotse en Engelse kust.

Type: Meezeilen
Schip: The Flying Dutchman
Van: Inverness (Schotland) - 14-10-2018
Naar: Amsterdam - 21-10-2018
Prijs: €585,00

Zeilreis Inverness-Amsterdam, een onvergetelijk avontuur met de Flying Dutchman, waarbij we natuurlijk zo veel mogelijk zeilen. Een reis van bijna 500 Nm. Tijdens deze reis wordt er vaak ’s nachts doorgezeild en maakt u volledig deel uit van de bemanning. U draait mee in het wachtsysteem, 4 uur op en 8 uur af. U kunt naar vermogen sturen, zeilen, navigeren enz. Natuurlijk bijgestaan door de vaste crew, die altijd paraat staat om u de fijne kneepjes van het zeilen te leren.
Het wordt een prachtige reis langs de Schotse en Engelse Oostkust, met schitterende plaatsjes zoals Stonehaven en Whitby, schilderachtig en bijna vergeten vissersplaatjes. Ankeren in het prachtige kwelder gebied bij Holy Island. Het gebeurt allemaal in deze schitterende zeilreis Inverness-Amsterdam.